149696415_141303907835958_78072514984613

Madeleines

Ongeveer 18 madeleines

 

Benodigdheden: 

  • 150 gr boter

  • 150 gr patisseriebloem

  • 140 gr suiker

  • 20 gr vanillesuiker 

  • 3 eieren

  • 1 grote lepel honing

  • koffielepel vanille extract

  • koffielepel bakpoeder 

  • 1 appelsien

  • 20 gr amandelschilfers

  • snuifje zout

Recept:

1.Laat de boter smelten op een zacht vuur

2. Voeg de suiker, de vanille suiker en het zout samen. Meng goed door elkaar. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en blijf roeren 

3. Blijf kloppen tot het beslag luchtig en bleek geworden is

4. Voeg daarna de gesmolten boter toe en blijf rustig roeren 

5. Voeg de honing en het vanille extract erbij. Klop nog even goed door zodat het goed gemengd is. 

6. Weeg de bloem en het bakpoeder goed af en zeef het door het beslag. Klop nog even goed door zodat alles gemengd is. 

7. Rasp de appelsienzeste. Gebruik enkel het 'oranje' gedeelte van de appelsien en overdrijf niet. Goed proeven is de boodschap! (; 

8. Meng nog goed en laat zeker een half uurtje rusten in de frigo. Dit is het gemakkelijkste in een spuitzak. Maar in een kom zou ook moeten lukken. Verwarm de oven op 200 gr. 

9. Doe het beslag in de madeleine-vormpjes en leg er een aantal amandelschilfers op. Zet ze in de oven voor 12-15 min. Prik er met een heel dun naaltje in en als er niets blijft aan plakken zijn ze klaar!

10. Buen provecho!