Mexicaanse flan

RECEPT:

150gr suiker

90 ml water

1 pak roomkaas

5 eieren

1 blik gezoete gecondenseerde melk (ongeveer 415ml)

1 blik geëvaporeerde melk (ongeveer 350ml)

1 tl vanille extract

1. Verwarm de oven voor op 170°

 

2. Voeg suiker en water samen in een sauspan. Zet op een medium warmte tot het carameliseerd (wacht tot je een goud - bruin kleurtje verkrijgt). Ongeveer 15min. Beweeg de pan op regelmatige basis zodat het suiker niet kan aanbranden. Als de caramel klaar is, giet deze dan uit in een ovenbestendige kom. Deze caramel zal vrij snel hard worden. 

 

3.  Klop de roomkaas luchtig in een kom. Voeg daarna al roerend 1 voor 1 de eieren toe. Daarna mogen ook de rest van de overgebleven ingrediënten erbij. Roer goed. Giet dit mengels nu over de caramel. 

 

4. Neem een grotere ovenbestendige kom en zet de kom met de flan in de grotere kom. Kook water en voeg deze toe in de grotere kom. Zet samen in de oven. 170° voor 1 uur. (Ovens verschillen, dus hou het een beetje in het oog). 

5. Is de flan klaar? Ga met een dun mesje langs de randen voor het los te maken van de kom. Neem een bord. Leg deze over de kom en draai de flan om. Laat afkoelen (best 1 nachtje in de koelkast) 

MAILING LIST