top of page
Zoeken

Lekker Limburgs

Bijgewerkt op: 30 aug. 2021

Ik ga het liefst zo ver en zo lang mogelijk op reis. Mexico, Chili, India, you name it. Voor een echt avontuur moet je wel zo ver gaan, toch? Als de Corona crisis me iets geleerd heeft, is dat dit helemaal niet klopt. In ons eigenste Limburg valt er veel te ontdekken..

Rond toeren met een 2PK Citroën

Als vervoersmiddel kozen we voor een authentieke, fel geel gekleurde Citroën 2PK. De route werd op maat gemaakt via ‘Route 38’. Ze maakte voor ons een prima combinatie. Zo mochten we proeven van heerlijke producten uit de streek terwijl we ondergedompeld werden in de Limburgse cultuur. Onderweg kwamen we voorbij prachtige fruitbomengaarden met kunstwerken en uitzichtpunten. Ook het weer zat ons mee. De perfecte start van ons avontuur.

Info: Route 38, opheersstraat 81, 3870 Heers.

https://www.route38.be/Bijleren in het stroopfabriek

Onze eerste stop was bij de gerenoveerde stroopfabriek. Een echt stukje geschiedenis van de streek. Daar leerden we op een ludieke manier veel bij over stroop. Voor de kleinsten onder ons, ZEKER een aanrader. Het museum speelt in op de belevenis en je fantasie. Je kan er stroop leren maken, een fruitveilig zoals die er vroeger aan toe ging herbeleven en je eigen etiket creëren die je dan op je zelfgemaakte stroop kan kleven. De ideale manier om thuis nog even na te genieten van een heerlijk weekendje weg.


Info: Stroopfabriek Borgloon

Stationsplein 8,

3840 Borgloon

012 67 36 53

https://www.stroopfabriek.be/Lekker eten

Hierna parkeerden we ons gele geitje bij het restaurant “’t huis zonder naam”, bestelde een 3 gangen lunch met aangepaste wijn en genoten voor 200%.


Gelukkig had ik een goeie BOB aan mijn vriendin Joyce die me vergezelde. Mooi meegenomen! Ga je tijdens de

zomer, dan kan je altijd komen genieten van hun zomerbar achteraan in hun grote, rustgevende tuin. Ik kan je zeker aanrader hier eens te passeren!

Info: 't Huis Zonder Naam

Helshovenstraat 41

3840 Borgloon

011 19 47 74

https://www.huiszondernaam.be/Kunst waarnemen

Om onze lunch te laten zakken, maakten we een wandeling naar het Kunstwerk ‘Helsh(ea)ven’ (tussen knooppunt 161 en 169). Een zwevende houten kapel op het hoogste punt van Helshoven. Hier heb je een eindeloos uitzicht over het Haspengouwse landschap.


Lekker slapen

Na het pijnlijke afscheid van de gele geit van Route 38, trokken we naar ons slaapvertrek ‘De Romeinse Katzei ‘. Wat een B&B! Alsof deze uit het hart van de Provence geplukt werd. We waanden ons letterlijk god in Frankrijk tussen de wijnstokken en mooie velden. De eigenaars Wim en Sandra zijn nog maar net bezig, maar daar is in de verste verte niets van te merken. Het is er zalig vertoeven in een lekker ontspannen sfeer. Als uitvalshaven in Borgloon is het perfect gelegen. Zowel het beroemde doorkijkkerkje als Helsh(ea)ven liggen er op wandelafstand.S’ochtends werden we getrakteerd op een heerlijk ontbijt geserveerd met streekproducten. Het beste ontbijt ever! en je hoort het van een kenner 😊


Ons laatste tasje koffie, vergezeld van een heerlijk stukje zelfgebakken taart hebben we op het terras.

Info: B&B De Romeinse Katzei

Romeinse kassei 1

3840 Borgloon (Voort)

http://deromeinsekatzei.be/Vive la pizza

Die avond reserveerden we nog een plaatsje in Wijncafé Mourvèdre.

In 2002 stonden hier enkel wat koeien, maar die hebben nu plaatsgemaakt voor honderden verschillende wijnen van over heel de wereld.

Onder het moto “Life’s too short to drink bad wines” kon ik het niet laten om er een aantal te proberen. Het beste is dat je diegene die je lekker vindt achteraf ook per fles mee naar huis kan nemen. Van al dat proeven krijg je honger en ook daar hebben ze aan gedacht. Hun lekkere, verse pizza komt recht uit de houtoven. Bellissimo!

Info: Wijncafé Mourvèdre Wijncafé Mourvèdre

Langstraat 25

3830 Berlingen-Wellen

https://www.wijncafemourvedre.be/Meer kunst

De volgende ochtend stonden onze elektrische fietsen klaar. We gingen voor ‘de PIT – route’. Of beter gezegd de kunstroute.


De knooppunten die we volgden waren: 151 – 155 – 156 – 132 – 117 – 128 – 139 – 136 – 152. Op de idyllische locatie van kunstwerk #158 werd onze picknick met bubbels afgeleverd door picknickpoint. Een magische afsluiter van ons zonovergoten weekend. Santé!

Info: https://picknickpoint.be/


703 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page