143584147_425529025560435_51507387667454

Sabayon

2 personen

 

RECEPT: 

 

Marinade: 

3 sinaasappels

1 tl vanille extract

1 steranijs

1 el suiker 

Snuifje kaneel

Grand marnier of triple sec

Crumble: 

Witte chocolade

Boterwafels van Jules de strooper

Sabayon:
3 eigelen

1 eidopje grand marnier / Triple sec

1,5 eidopje suiker

1 eidopje vanille suiker

1 eidopje appelsien marinade 

 

Afwerking:

Munt

Vanille ijs (verse of van goede kwalitieit)

1. Maak de marinade: Pers 2 appelsienen voeg, de suiker, vanille extract, scheutje grand marnier, steranijs en kaneel toe en laat even koken op een vuur. Schil 1 appelsien (liefst met het wit er helemaal af), snij in schijfjes en giet de marinade erover. Zet opzij en laat afkoelen. 

 

2. Snij de witte chocolade fijn en crumble de boterkoeken. Haal het ijs uit de diepvriezer. 

 

3. Sabayon: klop in een pannetje de 3 eigelen. Hou 1 eidopje bij voor de afmetingen van de volgende ingredienten: suiker, vanille suiker, grand manier en de appelsien marinade. Voeg deze toe en roer goed. Zet op een laag vuur en blijf in een '8' roeren. Het is belangrijk dat je de hele tijd blijft roeren. Wanneer alles luchtig geklopt is en als de sporen van je klopper in je beslag blijven staan is - ie goed. Neem de pan van het vuur en klop nog heel even verder. 

 

5. Giet de marinade van de appelsienen af, zodat je de appelsienen eerst kan dresseren. Daarna de crumble van boterwafels, het bolletje ijs, de sabayon, witte chocolade en als laatste wat munt. 

Voilà, klaar om op te eten!