Vegan Tiramisu

Recept: 4p

Pakje speculooskoekjes

Sterke koffie

2 eetlepels amaretto

​5 el cacaoboter (in poeder vorm)

100 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)

2 el vanille­-essence

6 grote el suiker

1 pakje agaragar (2gr)

200 ml opklopbare sojaslagroom

1 eetlepel raw cacao 

1. Meng de koffie met de amaretto

2. Neem 4 dessert kommetjes. Dop 3 speculaasjes per kommetje in de koffie/amaretto mengsel. Leg deze op de bodem van het kommetje

3. Verwarm de amandelmelk samen met de suiker

4. ​​Voeg de agaragar toe en laat het vocht 2 minuten zachtjes koken (ik heb de agaragar gevonden in een Delhaize)

5. Neem de pan van het vuur en voeg de cacaoboter poeder toe

6. Laat het mengels afkoelen (zet het in een ijsbad of giet in een koele schaal).

7. Blijf constant roeren tijdens het afkoelen

8. Klop de soya slagroom op voor 3 minuten en roer het door het amandel-cacaobotermelk

9. Giet het mengsel over de koekjes en laat zeker voor 1 u opstijven in de koelkast

10. Strooi wat cacao over de tirmasu & smakelijk.

MAILING LIST